Ανυποψίαστοι οι περισσότεροι γονείς

Διαπιστώθηκε ότι τα περισσότερα παιδιά στην Ευρώπη ζημιώνονται μόνιμα επειδή φοράνε παπούτσια σε μέγεθος άκρως ακατάλληλο!

 

Επιτέλους, τώρα υπάρχει και η επιστημονική τεκμηρίωση  μετά από έρευνες που ολοκληρώθηκαν με εντολή του Υπουργείου Υγείας της Αυστρίας και του Υπουργείου Προστασίας Καταναλωτών:

Από τα 858 παιδιά που υποβλήθηκαν πρόσφατα σε ορθοπεδικό έλεγχο σε δώδεκα σχολεία της Αυστρίας, οι ηλικίες 3-6 ετών εμφανίζουν ήδη μια μόνιμη μετατόπιση των εύπλαστων οστών και των αρθρώσεών στα πόδια - μάλιστα σε ποσοστό 76% !
   Βασικά αίτια:  Όπως έδειξαν οι έρευνες της Ελβετίας, της Γερμανίας, της Αυστρίας, της Βρετανίας, του Λίγχτενσταϊν και - σε πιλοτική φάση - της Ελλάδας:

 

  • Πάνω από το 70% των παιδιών φοράει παπούτσια ως και 5 (ΠΕΝΤΕ!!) νούμερα πιο μικρά απ' ότι πρέπει! Αν τώρα αναρωτιέστε και εσείς πώς αυτό είναι δυνατών αφιερώστε ένα λεπτό να διαβάσετε αυτό το άρθρο.
  • Τα περισσότερα παιδικά παπούτσια ( >90% !!) δεν έχουν το μέγεθος που αναγράφεται από τους κατασκευαστές επάνω στο προϊόν αλλά συνήθως είναι κατά πολύ μικρότερα!
  • Τα παιδιά δεν διαμαρτύρονται για τα «καλούπια» που φοράνε και τα οποία τους παραμορφώνουν σιωπηλά τα εύπλαστα οστά στα πόδια τους, διότι ακόμα και σε μεγαλύτερη ηλικία, δεν αισθάνονται απολύτως καμία ενόχληση όπως λογικά θα περίμενε κανείς!

Οι γονείς δεν υποψιάζονται το παραμικρό, εφόσον τα παιδιά δε διαμαρτύρονται αλλά και επειδή οι επιπτώσεις για την υγεία φανερώνονται σπάνια πριν την ενηλικίωση! (...λογικό, αφού η ζημιά ξεκινάει σε βάθος κάτω από το δέρμα, στα οστά!)

 

 

Το παιδικό πόδι δεν διαθέτει ακόμα τα 26 οστά όπως το πόδι ενός ενήλικα αλλά περιέχει εύπλαστους χόνδρους οι οποίοι χρειάζονται πολλά χρόνια μέχρι να μετατραπούν σε οστό.
Τα ποδαράκια των παιδιών είναι τόσο εύκαμπτα που χωράνε με εντυπωσιακή «άνεση», ακόμη και σε υπερβολικά στενά παπούτσια. Τα παιδιά δεν υποφέρουν καθόλου και συνεπώς δεν διαμαρτύρονται!

 

Η οστεοποίηση στο παιδικό πόδι δεν ολοκληρώνεται πριν την ηλικία των 18-20 ετών και μέχρι τότε, τα οστά και οι αρθρώσεις παραμορφώνονται εύκολα όταν υποβάλλονται σε υπερβολική πίεση από τα στενά παιδικά παπούτσια!

Έτσι έγινε επιτέλους κατανοητό γιατί τόσος κόσμος εξακολουθεί να εμπιστεύεται τους καθιερωμένους μύθους και να δέχεται τις απαρχαιωμένες πρακτικές που επικρατούν στην αγορά παιδικού υποδήματος.

Γι΄ αυτό λοιπόν παραμένουν ανυποψίαστοι οι γονείς-καταναλωτές και έχουν την ψευδαίσθηση πως δίνουν την απαραίτητη προσοχή στο μέγεθος των υποδημάτων που φοράνε τα παιδιά τους. Ξεγελιόνται εύκολα και νομίζουν, πως τα λεγόμενα «ανατομικά» παπουτσάκια εξασφαλίζουν αυτόματα και την τέλεια εφαρμογή!

 

 

Αποτελεσματική ενημέρωση γονέων & παιδιών:


   Πώς; Από τα προγράμματα πρόληψης σε άλλες χώρες φάνηκε ξεκάθαρα: Η διανομή ενημερωτικού υλικού δεν φέρνει απολύτως κανένα αποτέλεσμα παρά μόνο όταν γίνεται σε συνδυασμό με τις ειδικές εκστρατείες μέτρησης για τα «Ποδαράκια και τα Παπουτσάκια» των παιδιών:
  Παιδιά και γονείς καταλαβαίνουν μόνο όταν δουν με τα ίδια τους τα μάτια τι ακριβώς συμβαίνει. Με την μέτρηση πείθονται άμεσα και ρωτάνε σοκαρισμένοι πώς εκείνοι μπορούν να προφυλαχθούν και είναι πρόθυμοι να υιοθετήσουν τις σωστές πρακτικές όπως προκύπτουν από τις σύγχρονες ιατρικές έρευνες.