Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,

 

    Ο Δήμος Βύρωνα, πρωτοπόρος και σε θέματα ενημέρωσης και προληπτικής ιατρικής, είναι ο πρώτος δήμος που εφαρμόζει για την καλύτερη προστασία των παιδιών μας το Πρόγραμμα Έρευνας, Ενημέρωσης και Πρόληψης «Ποδαράκια – Παπουτσάκια», το οποίο ξεκινά επιτέλους και στην Ελλάδα!

Τι μας προσφέρει το Πρόγραμμα «Ποδαράκια – Παπουτσάκια»: 

  • Συστηματικό έλεγχο με υπερσύγχρονα συστήματα ψηφιακής μέτρησης για τα πόδια αλλά ΚΑΙ τα παπούτσια που φοράνε τα παιδιά μας! 
  • Το πραγματικό μέγεθος των παπουτσιών που αγοράζουμε στα παιδιά μας και πόσο αυτό διαφέρει από το μέγεθος που θα όφειλαν να έχουν τα παπούτσια σύμφωνα με το νούμερο που λέει η ετικέτα!
  • Πρακτικούς και επιστημονικά έγκυρους τρόπους για να μπορούμε να λάβουμε οι ίδιοι σωστά μέτρα ως γονείς – καταναλωτές: Να δούμε πώς εξασφαλίζουμε παιδικά παπούτσια που εφαρμόζουν όπως πρέπει για να προστατέψουμε πραγματικά την υγεία των παιδιών μας!
  • Την ενημέρωση των μικρών μας αθλητών και αθλητριών που προπονούνται στις αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης μας για τον τρόπο σύμφωνα με τον οποίο μπορούν να μειώσουν ατυχήματα και τραυματισμούς που οφείλονται σε αθλητικά παπούτσια με ακατάλληλο μέγεθος και ταυτόχρονα να απογειώσουν τις επιδόσεις τους στο άθλημα!
  • Την απαραίτητη υποστήριξη για τους παιδαγωγούς, προπονητές αλλά και παιδίατρους που μάχονται στη πρώτη γραμμή για την υγιή ανάπτυξη των παιδιών! 

Στο πρόγραμμα «Ποδαράκια – Παπουτσάκια», η συμμετοχή κάθε παιδιού είναι σημαντική για τη μελλοντική του υγεία. Αγωνιζόμαστε λοιπόν σκληρά, για να μπορέσουν να επωφεληθούν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά, όχι μόνο στο Δήμο Βύρωνα αλλά και σε όλη την Ελλάδα! 

   Ώρα λοιπόν... για δράση! Τώρα, …μετράμε!

 

 

      Με φιλικούς χαιρετισμούς,

 

  

Χρίστος Γώγος
Αντιδήμαρχος Πρόνοιας και

Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δήμου Βύρωνα

Γενικός Γραμματέας
Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών
Πόλεων - Προαγωγής Υγείας

Νίκος Γ. Χαρδαλιάς
Δήμαρχος Βύρωνα

Πρόεδρος Σ.Π.Α.Υ.