Ο Δήμος Βύρωνα είναι ο πρώτος δήμος που μετράει!


Το πρόγραμμα έχει λάβει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας για να πραγματοποιηθεί η συστηματική ενημέρωση των παιδιών και των γονέων με μετρήσεις για τα ποδαράκια και τα παπουτσάκια των παιδιών στα νηπιαγωγεία και στα δημοτικά σχολεία του δήμου.


Το πρόγραμμα υποστηρίζεται επίσης από το "Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων - Προαγωγής Υγείας" το οποίο αριθμεί 130 Καλλικρατικούς Δήμους – Μέλη από όλες τις Περιφέρειες της χώρας.


Μετά το Δήμο Βύρωνα όλο και περισσότεροι Δήμοι δηλώνουν έντονο ενδιαφέρον για να υλοποιήσουν το πρόγραμμα έρευνας, ενημέρωσης και πρόληψης "Ποδαράκια - Παπουτσάκια" για να προστατέψουν την υγεία των παιδιών.

 

Περισσότερα...

Πολλοί γονείς μας ρωτάνε: «Δεν θα μας ενημέρωνε ο παιδίατρός μας αν τα παπούτσια του παιδιού μας δεν εφάρμοζαν σωστά;»

 

Δυστυχώς όχι! Μέχρι και σήμερα, σχεδόν κανένας παιδίατρος δεν είναι σε θέση να ενημερώσει με σιγουριά τους γονείς σχετικά με το πώς να εξασφαλίζουν το σωστό μέγεθος των παιδικών υποδημάτων. Ακόμα και οι παιδίατροι έχουν πέσει θύμα των καθιερωμένων μύθων που επικρατούν και που συντηρούνται εδώ και δεκαετίες στον κλάδο της υπόδησης.

 

Ο λόγος:

Μέχρι πρόσφατα, το θέμα της σωστής εφαρμογής παιδικού υποδήματος (με εξαίρεση στο τομέα του ορθοπεδικού υπόδηματος) δεν μπορούσε ακόμα να αποτελέσει υποχρεωτικό μέρος της ακαδημαϊκής παιδείας στην παιδιατρική.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός, ότι έχουν περάσει μόλις μερικοί μήνες από την επιστημονική τεκμηρίωση, πως τα παιδικά παπούτσια σε λάθος μέγεθος μπορούν όντως να βλάψουν το παιδί.

Περισσότερα...